teenlifting

TEENLIFTING

Teenlifting (trening + lifting + rehabilitacija + pomlađivanje + oblikovanje + elektrostimulacija mišića + stimulacija akupunkturnih točaka) primjena je fizikalne medicine u kozmetici s istodobnim rezultatima u rehabilitaciji, terapiji i profilaksi. Aparatom za elektrostimulaciju, revitalizaciju mišića i stimulaciju akupunkturnih točaka postižu se iznimno dobri rezultati u pomlađivanju lica i liječenju migrena, glavobolja, sinusitisa, neuralgija, Bellove pareze (n. facijalis), mialgija, a također i u liječenju oštećene periferne cirkulacije i grčeva, atrofije mišića, bolova koljena i kukova, bolova u lumbalnom i vratnom dijelu kralježnice te inkontinencije. Mišićno tkivo, tj. vlakno ima vrlo važnu ulogu u održavanju i funkcioniranju cijelog organizma. Ono je glavna cirkulatorna pumpa, bilo da pomaže venskom ili limfno-drenažnom sustavu.

Mišićni rad izravno potiče stvaranje i obnavljanje koštanog tkiva, pokreće rad cijeloga probavnog sustava, mokraćnog mjehura. S kozmetičkog stajališta mišići su odgovorni za oblik našeg tijela i lica. Idealna tjelesno težina ne znači mnogo ako su mišići opušteni, , odnosno ako je “guza” plosnata, noge bez oblika i pune celulita, koža “kao do visi”. Svakih deset godina mijenja se oblik i izraz lica. Samo gubljenje elasticiteta i tonusa kože ne bi toliko ubrzali nestanak mladenačkog izraza lica, koliko no to utječe opuštanje mišića. Do 40 – e godine polako gubimo okrugli i sitan oblik lica koje poslije postaje šire i plosnatije, a iza 40-e godine koža ulazi između pojedinih mišića te nastaju bore. Kružni mišić oko usta ulazi u usnu šupljinu i tako usnice postaju sve pliće, koža nadusnice se bora (čak i kod nepušaća), kut usana pretvara se u boru. Kružni mišić oka spušta se na kapak, vuče za sobom kožu i slaže je u obliku lepeze bora, podočnjaci se povećavaju, a oči izgledaju umorne i pospane. Opušteni mišići donjeg dijela lica izgledaju kao vrećice, a mišići podbratka i vrata šire se i slažu bore. Teenlifting tretman traje 40 minuta na licu i 40 minuta na tijelu. Na licu su stimulirani svi mišići u dvije faze: manualna i fiksna fazo tretmana. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana kao osvježenje lica.

Sa svakim daljnjim treningom Teenliftinga postižu se sve bolji i vidljiviji rezultati: podizanje obrva i gornjih kapaka, zatezanje čela, nestajanje bora oko očiju, oblikovanje obraza, punije i ispupčenije usnice, nestajanje bora oko usana (nazolabijalna bora), zatezanje podbratka i vrata. Logično je da se mišić treba redovito održavati u što boljoj kondiciji. Što se više trenira to su rezultati bolji. Medutim, kako je riječ o malim mišićima lica to su i s rjeđim tretmanima rezultati dobri; jedan do dva tretmano mjesečno. Eventualno prekidanje tretmana Teenliftinga ne šteti licu jer mišić još dugo zadržava dobiveni tonus.

Kontroindikocije za Teenlifting:

  •  pace maker
  •  epilepsija
  •  trudnoća
  •  operacije (zadnjih šest mjeseci)

Moglo bi Vam se svidjeti