misici_lica_na_fitnessu

Mišići lica na fitnessu

Starenje je opak proces, neprijatelj je zategnute kože i najvidljiviji je na licu i vratu. Počinje lepezom borica oko očiju, pa dubokom borom na čelu, onda malima između obrva. Vidi se i po izraženim nazolabijalnim borama koje se grubo protežu od korijena nosa do rubova usta, a glavni su krivci za podbuhle obraze. A onda se na sve to “uguraju” i podočnjaci, počnu se spuštati kapci i stanjivati usne. Starenjem lice postaje šire i plosnatije, a do 40. godine i do dva broja veće!  Ako se tijelo deblja, nakon 40. Godine lice se više ne povećava, dapače, počinje se smanjivati. I to nije sve u ovoj tužnoj priči! Sa starenjem se kao bonus dobiva i podbradak, koji ruši nekadašnje fine konture brade i poluprofila.

Može li se dobiti bitka s godinama, a da se odvija na prirodan način? Odgovor na ovo pitanje, štoviše, čak i potvrdan, može se dobiti kod zagrebačke liječnice opće prakse Sanje Gošović, akupunktorologinje i kozmetologinje, koja je prije 20 godina započela životnu avanturu zvanu teenlifting. Dr. Gošović je, pronašavši način precizne i uspješne interakcije struje u Americi patentirala svoj izum i zadobila povjerenje, između ostalih, i glumca Armanda Assantea. – Riječ je o treninzima koji atrofirane mišiće tjeraju  na rad, bude ih. Treningom uz pomoć mojih elektroda, mišići lica se nakon određenog broja vježbanja vraćaju u prirodno stanje, isto kao što se u teretani radi s trbušnim mišićima.Svojim oblikovanjem “potežu” i kožu, koja se nakon nekog vremena, individualno kod svakog pacijenta, takoder vraća u stare dimenzije – kaže dr. Gošović.

Cijeli svoj profesionalni vijek posvetila je usavršavanju teenliftinga, koji se, među ostalim, odlično primijenjuje u liječenju pareza, sinusitisa, parodontoze, migrena, drenaža lica, te bolesti koje uzrokuju teškoće kod govora i gutanja. Ne namjerava ostati na tome, jer mišićna je lepeza u licu moćan sustav, a njezina je želja upoznati ga što je više moguće. – Mišići su glavna pumpa u tijelu, što me je i potaknulo na razvijanje i patentiranje teenlifting metode. Mišić ovim načinom ne bildamo, nego mu djelovanjem struje, preko različitih vrsta elektroda, vraćamo tonus i oblik. Tretiranjem mišića, posebice velikog kružnog oko usta, spinastog na obrazima, kružnog mišića oka, sljepoočnog i zatiljnog, potičemo ga na vježbanje, samim tim i skupljanje, što u konačnici rezultira dobivanjem starih obrisa. Lice se smanjuje, gubi se vanjski dio podočnjaka, kapak i obrve se podižu, a usta se opet, poput cvijeta, izbacuju vani -kaže dr. Gošović.

Mišić koji u kozmetičkom smislu stvara najveće probleme naziva se platizma i proteže se od ramena, preko vrata i podbratka do donjeg dijela obraza. Njegovim opuštanjem opušta se i koža vrata, te se stvara podbradak, što se može uspješno sanirati. Rezultatima su zadovoljni brojni njezini pacijenti, između ostalih Almira Osmanović, Josipa Lisac, Ana Karić, Tarik Filipović, Jelena Rozga, Ksenija Marinković, Nina Violić, Doris Šarić-Kukuljica…”Pokusni kunić” bio joj je Massimo Savić, koji danas, slažu se žene, izgleda bolje nego ikada. Stare slike pokazuju nekada jako izražene nazolabijalne bore, koje su se treniranjem mišića povukle. – Svima kažem da će to biti dugotrajan postupak. Ne želim davati lažne nade, odmah ih upozorim da je potrebno veliko strpljenje,povjerenje u tretman, volja i rezultati na koje se mora čekati. Ovdje nema ho-ruk, ali kada krene, sve se mijenja. Bitno je početi, pa i u kasnim godinama. Najgore je ništa ne raditi -kaže dr. Sanja.

Ovisno o kvaliteti mišića i kože koja ih prati, prvi se rezultati pojavljuju nakon nekoliko tretmana.Kod nekih nakon desetog, kod drugih kasnije, a neki ih zamijete i prije. Ponekad se, kao što je bio slučaj kod Almire Osmanović, mora čekati stezanje kože, koja katkad zna kasniti za brže aktivnim mišićem. No jedno je sigurno- kao što se treniranjem trbušnjaka dobiva lijep trbuh, tako i stimulacija mišiča lica daje zategnutu kožu, što se,makar kao osvježenje, vidi nakon prvog tretmana. Korištenje struje u medicini ,inače, metoda je stara već 200 godina. – Elektrode sama pravim, stalno ih usavršavam, oblikujem po mišićima, tako da ih ima različitih veličina i oblika. Apsurdno je vjerovati da se mišić “kućnim vježbama” može vratiti u staro stanje. Neki od njih smješteni su toliko duboko da im je nužna strujna stimulacija -kaže dr. Sanja Gošović.

Moglo bi Vam se svidjeti