Maja Martina Merljak: Pomlajuje Se Z Elektriko

Story: Kako ste se seznanili s to metodo pomlajevanja?

Pred nekaj leti sem šla s prijateljem in stanovskim kolegom Juretom Ivanušičem na Brione, in sicer poleti, ko tja številne ljubitelje uprizoritvene umetnosti privablja teater Ulysses Radeta Šerbedžije in pisatelja Borislava Vujčiča. Tam je bila tudi dr. Sanja Malbaša Gošovič, ki je z metodo teenlifting ‘trenirala’ celo ekipo. In tako so vsi igralci, glasbeniki, skratka vsi ustvarjalci od prvega dne, ko sem prišla, govorili o neki Sanji, nekih elektrodah, nekem liftingu in tam je bil list, na katerega so se vpisovali, in potem ob dogovorjenih urah izginjali in prihajali nazaj, kot bi bili omamljeni.

No, in na tem listu se je znašel tudi Ivanušič, ne vem, ali po lastni volji, si je pa zadnji hip premislil. Menim, da se je ustrašil, in tako namesto sebe napisal mene, da termin ne bi šel v nič! Najprej sem se seveda uprla, da se pri svojih 25 letih res ne bom šla liftingov, ampak je kar težil in vztrajal, za kar sem mu danes hvaležna. No, torej, dr. Sanja mi je najprej vse natančno razložila. In vse, kar je govorila, je bilo smiselno, kar je bilo zame najpomembneje. Nato sva startali s treningom polovice obraza. Ko je končala, mi je dala ogledalo. Prisežem, da nisem mogla verjeti svojim očem. Razlika je bila res očitna! Zato sem jo prosila, da me izenači. (smeh)

Story: Ste bili sprva zadržani do tovrstnih posegov?

Do te metode nikakor, ker je preprosto logična. Zgolj do tega, da bi se šla pri rosnih 25 letih sploh kakršnekoli lepotne metode. Izključno zato sem se sprva tudi branila, da bi šla k tej ‘Nikolini Tesla’ na električni stol. Ampak ko sem izvedela, da gre za telovadbo, fitnes, sem seveda spoznala, da govorim neumnosti. Gravitacija dela svoje, zato z leti mišice po telesu upadajo in posledica so gube, obraz izgubi obliko – estetski kirurgi to rešujejo s polnili, če se ne motim. Koža z leti vseeno izgublja kolagen, elastin …, tu ni kaj, a z redno, pravo vadbo lahko ohraniš vsaj obliko, in to je res ogromno. Logično je, da treniramo telo, zakaj ne obraza? Kako bi torej lahko bila premlada za telovadbo? Še več, prej začneš telovaditi, bolje je. Ali: prej ko se začneš boriti proti gravitaciji, dlje boš zmagoval. Logično? Logično!

Story: S kakšnim občutkom ste prvič sedli na ‘električni’ stol? Vas je bilo kaj strah?

Seveda! Vas ne bi bilo?! Mokre elektrode ti namesti na obraz in pravijo ji Nikolina Tesla?! (smeh) No, ko si po prvem impulzu tudi sam prepričan, da te ta elektrika ne bo skurila, ampak povzročila le izjemno močne mišične kontrakcije, si pomirjen. In ker moj prag bolečine prav zares ni nizek, in če je treba, ga znam še premakniti, sva jakost zelo hitro povečevali in prišli do maksimuma. No, drugi dan … hja, drugi dan sta bila pa ‘musklfibr’ in tekoča hrana, seveda. (smeh)

Story: Kot vaši `soambasadorki’ sodelujeta tudi igralki Zvezdana Mlakar in Tina Gorenjak in menda ste se, preden ste začele hoditi na posto-pek v salon, dobivale kar pri Tini? Predvidevam, da so bili to tipični ‘babji’ pogovori?

Enkrat sem med nekim babjim pogovorom na vaji za Prava dekleta soigralkam omenila teenlitting in kako deluje in vse je dobesedno završalo! Ni trajalo dolgo in že je bila dr. Sanja v Sloveniji, najprej pri Tini, ja, in vse več ‘čarovnic’ je sedalo na električni stol. In vse smo prihajale po še, kdo bi nas razumel. No, večinoma so se te torture končale s spontanimi zabavami s kozarcem vina in dobro hrano, seveda tudi tipičnih  babjih tem ni manjkalo, ampak niso bile ravno v ospredju. Bolj življenje sploh, v celosmi obliki. Kdaj pa kdaj so se nam pridružili tudi moški, ki so, mimogrede, tudi z veseljem sedali na električni stol. Moj Jure skoraj vedno obvezno, tako kot Rade, zaspi in nežno zasmrči med torturo. To pa še manj razumem – kako so ti dedci sposobni spati med treningom! No, med teenlifting vadbo telesa pa tudi oni ne spijo! Če je in bo v prihodnosti kdo tega sposoben, je genij.

Story: Bi se sami kdaj upali iti pod nož, če ne bi bili zadovoljni s katero od svojih telesnih značilnosti?

Seveda, zakaj pa ne? Poglejte, v kakšnem čudnem svetu živi-mo, tudi Bog je izgubil nadzor.

Story: Veljate za eno izmed najbolj zapeljivih igralk na naši estradi, veliko se govori o vaših ‘naravnih’ danostih, pa vseeno. Na kateri del telesa ste najmanj ponosni?

Bom politično korektna in odgovorila tako kot moja mami, kadar jo kdo opozori na kaj manj ponosnega, da je, torej, da sem popolna. Le da si jaz v nasprotju z mami ob tej izjavi žal ne verjamem. (smeh)

Story: Ljudje, še zlasti ženske v igralskem poslu, se vse bolj zgodaj začnejo obremenjevati s staranjem. Ste imeli že kakšno krizo ali mislite, da bo ta prišla, ko boste dopolnili ‘velikih’ 30 let?

Ne veselim se vizualnega staranja in nikomur ne verjamem, ki pravi, da se ga. Se pa veselim vse večjega notranjega miru, ki prihaja z vsakim novim letom modrosti, to pa iskreno, čeprav se sliši newagevsko. Ne dam svojih let, ni šans. Kakorkoli, starostne krize (še) nisem imela, razen po Kostariki neko manjšo, če lahko ta občutek ob pogledu v ogledalo tako imenujem. Sem namreč čisto preveč shujšala in zato bila videti kar nekaj let starejša in predvsem nezdrava. Ko so šle kile gor, so šla tudi leta dol. Imam pa ‘krizo’ bližajočih se 30 let čisto zaradi drugih stvari. Vedno sem si želela, da bi imela do 30. že vsaj enega otroka, pa ga očitno ne bom. No, to res ni kriza, ampak zdaj moram načrte malo prirediti in se na novo organizirati. (smeh)

Story: Na teenlifting hodite že kar nekaj časa. Kakšne spremembe ste opazili?

Na teenlifting hodim že več kot dve leti. Tako drastičnih sprememb kot na primer pri Zvezdani ali drugih malo starejših ljudeh, pri katerih so rezultati res izjemni, pri meni ni opaziti, ampak razlike so. Prav zadnjič sem primerjala fotografiji prej in zdaj in bila še bolj presenečena, kot sem mislila, da bom.

Story: Ste zdaj kaj bolj samozavestni, ko se pogledate v ogledalo?

Kot sem rekla, pri svojih mladih letih teenlifting štejem bolj za preventivo kot kurativo. Večja samozavest pa je skupek številnih različnih dejavnikov, veliko imajo pri tem izkušnje, samorealizacija, meditacija, zagotovo pa tudi vse, s čimer skrbim za svoj videz, kamor zagotovo in brez ugovarjanja spada tudi te-enlifting, ja.

NAMESTO BOTOKSA RAJE GLIKOLNI PILING “Igralci si ga ne moremo privoščiti”

Glede botoksa in igralcev, performerjev -igralci si ga zelo težko `privoščimo’, saj botoks ubije mimiko, če lahko tako rečem. Mimika pa je tudi naše orodje. A težko in nerada sodim, ker se v botoks nikoli nisem pretirano poglabljala, poleg tega pa zelo redko opazim estetske popravke pri ljudeh, razen če so se seveda ponesrečili oziroma so z njimi pretiravali. A zelo znani so primeri iz tujine, kjer so igralke zaradi botoksa, ker ga je bilo preveč, verjetno, začele izgubljati vloge. In lahko rečem, da to razumem.

Tudi po posnetkih sodeč. Ne vem, težko bi rekla, zakaj se odločajo za neinvazivne postopke. Predvidevam, da iz strahu pred bolj invazivnimi, kar je do neke mere po mojem mnenju prav. Ter zaradi kar precej primerov tudi negativnih rezultatov in možnih hudih stranskih učinkov. Moramo pa vedeti, da je na trgu tudi ogromno neinvazivnih postopkov, ki so skoraj absolutno brez učinka in lahko izjemno škodljivi. Poleg tega pa imajo številni za ultra invazivne postopke tudi laserske terapije ali pa terapije z glikolnim ali salicilnim pilingom, ki niso prav nič strašnega, prav nič pretirano invazivnega, če hočete. Sama vsak mesec na primer hodim na glikolni piling v kombinaciji z mezoterapijo v Dermatološki center Parmova in moja koža mi je izjemno hvaležna za to invazijo. Postopek je pa tudi prav prijeten.

Je pa invazivnost teh postopkov zagotovo odvisna od želenega učinka. Skratka, mislim, da doba, v kateri živimo, prav zares od nas zahteva, da vključimo pamet, če ne želimo, da nas imajo za norce. Mimogrede, pravkar sem prebrala odlično knjigo tako imenovane kozmetične policistke Paule Begoun, ki je, hvala Bogu, povzročila pravo revolucijo v kozmetični industriji (Don’t go to the cosmetic counter without me), na svoji strani www.beu-typedia.com pa ima poleg ogromnega števila kozmetičnih izdelkov tudi recenzije številnih aparatov, naprav in metod, ki naj bi delovali, in razlago, zakaj ne, če ne. Sicer pa mi je najpomembnejše, da svoje izjave vedno podpre z dokazljivimi analizami, testi, ki jih lahko vsak človek tudi sam preveri v navedeni literaturi.”

HRVAŠKE IN SLOVENSKE ZVEZDNICE SO NAVDUŠENE “Lepši obraz, oblikovano telo in močnejši orgazem”

Ustanoviteljica postopka teenlifting dr. Sanja Malbaša Gošovič med svoje stranke šteje kar nekaj znanih obrazov, predvsem iz Hrvaške, med drugim pevko Josipo Lisac, pri nas pa sta se njenim rokam prepustili tudi Tina Gorenjak in Zvezdana Mlakar. “Gre za elektrostimulacijo obraza, za telovadbo in krepitev mišic obraza. Ker gre za močne dražljaje, je metoda bolj primerna za nas, ta stare, ki smo ‘pravi čas’ že zamudile.

Ne gre za učinek čez noč, jaz šele zdaj, pa je minilo več kot leto dni, vidim spremembe, ampak prave spremembe. Moj obraz ni več upadel, atrofirane mišice so se spet postavile na svoje mesto, spet imam mehkejši in bolj okrogel obraz. Izginile so samo velike gube, majhne ostajajo tam, kjer tudi morajo biti, ker jih preprosto ne dam (smeh), saj si ne želim biti spolirana mladostnica,” je odkrito spregovorila Zvezdana, ki teenlifting obiskuje enkrat na mesec.

Nam je pa zaupala še eno skrivnost, o kateri si ženske navadno ne upajo govoriti: “Dr. Malbaša Gošovič je zdaj izumila tudi hlačke, v katere obleče svoje pacientke, da okrepijo mišice medeničnega dna, s katerimi odpravlja težave stresne inkotinence, in menda se ‘šušlja’ tudi o boljšem in intenzivnejšem seksualnem življenju!” 0 svojih izkušnjah s to metodo je spregovorila tudi karizmatična hrvaška pevka Josipa Lisac, ki je priznala, da je danes videti bolje kot pred desetimi leti, čeprav so zanjo leta le številka v rojstnem listu.

Moglo bi Vam se svidjeti